مهاجرت به استرالیا به دلیل داشتن مزایای زیادی مانند ثبات اقتصادی، سیستم آموزشی پیشرفته، فرهنگ متنوع و غیره بسیار پر طرفدار است. در این مطلب، قصد داریم تا شما را با انواع روشهای مهاجرت به استرالیا و شرایط آن آشنا کنیم. همچنین، به شما کمک میکنیم تا شرایط خود را ارزیابی کنید و بهترین روش مهاجرتی را برای خود انتخاب کنید. پس، اگر قصد مهاجرت به استرالیا و گرفتن اقامت این کشور را دارید؛ ابتدا این مطلب را بخوانید، سپس فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید تا کارشناسان ما شرایط شما را بررسی کنند و مناسبترین راه برای رسیدن به استرالیا را به شما پیشنهاد دهند. ما به شما کمک میکنیم تا رویای مهاجرت خود را به واقعیت تبدیل کنید.
چه افرادی واجد شرایط مهاجرت به استرالیا هستند؟
هر چند استرالیا کشوری مهاجر پذیر است اما دستههای خاصی از افراد ممکن است در هنگام مهاجرت به استرالیا با محدودیتهایی مواجه شوند. مانند:
- افراد با سابقه محکومیتهای کیفری جدی که خطر امنیتی بالقوه محسوب میشوند
- افراد دارای مشکلات و بیماریهای روانی یا واگیردار مانند سل، ایدز و هپاتیت
- افرادی که قبلاً شرایط ویزای استرالیا را نقض کردهاند
- افرادی که توانایی مالی کافی برای پرداخت هزینههای مهاجرت را ندارند
روشهای مهاجرت به استرالیا کدامند؟
در ادامه به بررسی روشهای مهاجرت به استرالیا میپردازیم:
مهاجرت به استرالیا با ویزای کاری
ویزاهای کاری استرالیا، مسیری محبوب برای متخصصان و نیروی کار ماهری است که به دنبال مهاجرت به این کشور هستند. برخی از ویزاهای کاری، اقامت موقت و برخی اقامت دائم را به همراه دارند. دولت استرالیا برای رفع کمبود نیروی کار در برخی مشاغل، متخصصان ماهر را جذب میکند. ویزاهای مختلفی در این دسته کاری قرار دارند که مهمترین آن، ویزاهای مهارتی یا اسکیل ورکر استرالیا است.
متقاضیان ویزاهای مهارتی باید در یک سیستم امتیازبندی شرکت کنند که بر اساس فاکتورهایی مانند سن، مهارت زبان، تجربه کاری و تحصیلی سنجیده میشود. ویزاهای مهارتی عبارتند از:
1- ویزای مستقل ماهر 189، نیازی به اسپانسر از طرف یک کارفرما، ایالت یا قلمرو ندارد و به نیروی کار ماهر اجازه میدهد به طور دائم در هر کجای استرالیا زندگی و کار کنند.
2- گزینه دیگر ویزای مهارتی دائم 190 است که باید از طرف دولت، ایالت یا قلمرو استرالیا نامزد شوید. علاوه بر این، ویزای کار ماهر (موقت) 491، برای کسانی که مایل به زندگی و کار در مناطق کمجمعیت هستند، در دسترس است. با داشتن شرایط لازم، متقاضیان میتوانند این ویزا را به ویزای اقامت دائم تبدیل کنند.
3- ویزای مهارتی موقت 491؛ یکی دیگر از ویزاهای مهارتی استرالیا است که به مهاجران این امکان را میدهد به مدت ۵ سال به کار و تحصیل در مناطق کمجمعیت این کشور بپردازند. برای اخذ این ویزا علاوه بر سایر شرایط نیاز به اسپانسر مناطق کمجمعیت یا فامیلی دارید.
به طور کلی، برای اخذ ویزاهای مهارتی متقاضیان باید شرایط زیر را داشته باشند:
- سن 18تا 45 سال
- وجود شغل در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا
- کسب حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیازبندی استرالیا
- تجربه کاری مرتبط
- داشتن مهارت زبان انگلیسی (حداقل آیلتس 6 یا معادل آن)
علاوه بر ویزاهای مهارتی، استرالیا ویزاهای کاری دیگری نیز ارائه میدهد که به افراد ماهر اجازه میدهد به طور موقت یا دائم در این کشور زندگی و کار کنند. مثلا ویزاهای اسپانسر کارفرما و شغلی مانند ویزاهای دائم نیروی کار ماهر 186 و ویزای کمبود مهارت موقت 482، که ویزا به کارفرمایان استرالیایی واجد شرایط اجازه میدهد تا کارگران ماهر خارجی را استخدام کنند.
علاوهبر این موارد ویزای تلنت یا نخبگان استرالیا نیز در دسته ویزاهای کاری قرار دارد. ویزای نخبگان اقامت دائم را برای افرادی که در زمینههای علمی، هنری، ورزشی و … استعداد خاصی دارند به همراه میآورد.
ویزای کار فارغ التحصیلان هم از دیگر ویزاهای کاری این کشور محسوب میشود. بنابراین اگر از یکی از دانشگاههای استرالیا فارغالتحصیل شدید میتوانید با اخذ ویزای 485 استرالیا به صورت موقت در استرالیا کار کنید.
اگر هم فارغ التحصیل دانشگاههای خاص مانند امیرکبیر یا تهران در رشتههای خاصی باشید، با اخذ ویزای موقت 476 استرالیا میتوانید برای 18 ماه به استرالیا بروید و به کار و تحصیل مشغول شوید.
مهاجرت به استرالیا از طریق تحصیل
تحصیل در استرالیا میتواند سکوی پرتابی برای اقامت دائم این کشور باشد. برای تحصیل باید از طریق ویزای دانشجویی 500 اقدام کنید. این ویزا به دانشجویان بینالمللی اجازه میدهد تا در یک دوره تماموقت یا پارهوقت در استرالیا تحصیل کنند. برای اخذ ویزای تحصیلی باید از یک موسسه آموزشی معتبر در استرالیا پذیرش داشته باشید و تمکن مالی لازم را داشته باشید.
مهاجرت به استرالیا با ویزای سرمایهگذاری
ویزای نوآوری و سرمایهگذاری استرالیا ، افرادی که تمایل به سرمایهگذاری و راهاندازی کسبوکار در استرالیا دارند را هدف قرار میدهد و شامل دو ویزا است:
- ویزای موقت 188 استرالیا
- ویزای دائم 888 استرالیا
ویزای موقت 188 استرالیا، خود 5 زیر گروه دارد، از جمله:
- ویزای نوآوری کسبوکار (Business innovation)
- ویزای سرمایهگذار معمولی (Investor stream visa)
- ویزای سرمایهگذار ویژه (Significant Investor Stream Visa)
- ویزای کارآفرینی (Entrepreneur stream)
هر کدام از این سابکلاسها شرایط متفاوتی دارد، از جمله حداقل مبلغ سرمایهگذاری و معیارهای گردش مالی کسبوکار، و برای افراد با سطوح مختلف تجربه کسبوکار و سرمایهگذاری در نظر گرفته شده است.
ویزای اقامت دائم 888 ویژه افرادی است که دارای ویزای 188 هستند و حداقل به مدت 2 سال از راهاندازی کسب و کارشان گذشته است. با اخذ ویزای ،888 میتوانند فعالیت خود را در استرالیا ادامه دهند.
مهاجرت به استرالیا با ویزای خانواده
خانواده برای استرالیا اهمیت ویژهای دارد و ویزاهای مختلفی را در این دسته با عنوان (Family Visa) ارائه میدهد. از جمله ویزای ازدواج که به نامزد یا همسران شهروندان استرالیا، مقیمان دائم استرالیا یا شهروندان واجد شرایط نیوزیلند اجازه میدهد، که به استرالیا مهاجرت کنند.
ویزای والدین به والدین شهروندان استرالیا، مقیمان دائم یا شهروندان واجد شرایط نیوزیلند اجازه میدهد به استرالیا مهاجرت کنند. همچنین سایر ویزاهای خانوادگی، مانند ویزای کودک و ویزای خویشاوندان باقی مانده، برای افراد با خویشاوندان واجد شرایط در استرالیا در نظر گرفته شده است.
هزینه مهاجرت به استرالیا؛ برای مهاجرت به استرالیا چقدر پول لازم داریم؟
مهاجرت به استرالیا شامل هزینههای مختلفی است، از جمله هزینههای دولتی و جانبی، و همچنین هزینههای زندگی در روزهای اول مهاجرت. این در حالی است که این هزینهها ممکن است بسته به نوع ویزا و شرایط هر فردی متفاوت باشد.
هزینههای دولتی و جانبی مرتبط با مهاجرت شامل هزینههای درخواست ویزا است که میتواند از چند صد تا چند هزار دلار استرالیا بسته به نوع ویزا و پیچیدگی درخواست متغیر باشد.
هزینههای جانبی برای هر فرد مجرد (شامل هزینههای وکیل، ترجمه مدارک و غیره است) که حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد.
علاوه بر این، هزینههای زندگی در استرالیا میتواند بسته به شهر انتخابی متفاوت باشد. شهرهایی مانند سیدنی و ملبورن، هزینههای زندگی بالاتری دارند.
هزینههایی مانند مسکن، حمل و نقل، غذا، مراقبتهای بهداشتی و آموزش و فعالیتهای تفریحی نیز باید در نظر گرفته شود و برای آن برنامهریزی کنید، به خصوص در طول روزهای اول مهاجرت که ممکن است شغلی پیدا نکرده باشید یا منبع درآمد ثابتی نداشته باشید. بر اساس سایت Numbeo، هزینههای ماهانه برای یک نفر در استرالیا (بدون در نظر گرفتن اجاره خانه) حدود 1675 دلار تخمین زده شده است.
مراحل مهاجرت به استرالیا؛ از کجا شروع کنیم؟
مراحل و پروسه مهاجرت به استرالیا، بسته به شرایط هر فردی، مانند نوع ویزایی که برای آن درخواست میدهید، متفاوت است. با این حال، در ادامه، ما مراحل کلی روند مهاجرت به استرالیا را لیست کردیم:
- ابتدا واجد شرایط بودن خود را بررسی کنید
- مناسبترین روش مهاجرتی و دسته ویزا را بر اساس شرایط خود انتخاب کنید
- مدارک مورد نیاز را جمعآوری کنید، مانند مدارک هویتی، تحصیلی و غیره
- فرم اظهار علاقه (EOI) خود را در سیستم skillselect ارسال کنید
- دعوتنامه دریافت کنید و برای ویزا درخواست دهید
- در صورت لزوم، برای انجام معاینات پزشکی و گواهی عدم سوء پیشینه اقدام کنید
- منتظر بررسی پرونده خود توسط اداره مهاجرت استرالیا باشید ، زمان پردازش میتواند بسته به نوع ویزا و عوامل مختلف متفاوت باشد
- در صورت تایید، ویزا دریافت کنید و ترتیبات سفر را فراهم کنید
حرف آخر
در این مطلب به بررسی روشها، شرایط و هر آنچه لازم بود برای مهاجرت به استرالیا بدانید را بررسی کردیم. به خاطر داشته باشید که مسیر مهاجرت پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. بنابراین بسیار مهم است که در این مسیر، تصمیمات آگاهانهای بگیرید و مناسبترین مسیری را که با شرایط و آرزوهای شما همسو است، انتخاب کنید. برای همین توصیه میکنیم برای عبور این مسیر پیچیده به سلامت و اطمینان از انتخاب بهترین روش مهاجرتی، فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.